Föregående                                               Nästa

 

Tillbaka till hingstar

Hagens Ryan RC 76

född 1991

e. Tulira Highball

u. Abbeyleix Flora

 

Hagens Ryan fick på hingstpremieringen 1994 38 p (8,8,7,8,7) han godkändes för avel på grund av sin mycket värdefulla härstamning.

Vid bruksprovet 1995 fick Ryan 40 p (5x8) exteriört och hela 9+9 i löshoppning och blev på det bästa hopphingst.

 

Ryans första avkommor är födda 1995 och han fick redan i denna första årgång en diplomdotter, Hagens Vicky. Därefter har det blivit diplomdöttrar nästan varje år

1999 Hagens Xantina, 2000 Hagens Yulie , 2001  Hagens Zorba  och 2002 Hagens Arleen, som fick hela 43 p. 2004 Hagens Colleen, Dita och Enya. 2005 Hagens Dora och Fairy och 2007 Hagens Fancy och Starrhults Cassiopeja, 2009 Bjennesby Shania och 2013 Bjennesby Elaine Page. hittills har det blivit hela 14 diplomdöttrar.

Hagens Yulie har också blivit Elit-premierad

 

2002 fick Ryan sin första godkända son, Hagens Zephyr, som fick 41 p exteriört och 9+9 i löshoppning.

 

På Hagenutställningen 2001 fick Ryan själv 41 p, hans son Hagens Zephyr fick 43 p och döttrarna Hagens Yulie, Nirvana och Hagens Zorba fick 41 p.

 

På Hagens utställningen 2003 var både BIS Hagens Zorba och Res BIS Hagens Yulie efter Ryan.

 

Andra avkommor till Ryan som varit framgångsrika i utställningsringen är Hagens Aicha, och Holmtebo Paddy.

 

Ryans far Tulira Highball är tyvärr inte längre i livet, men hans avkommor, varav de första är födda 1983, har haft stora framgångar både i utställningsringen, vid premieringar och på kvalitetstävlan. De har också visa framfötterna på tävlingsbanorna, i dressyr har Hagens Quigley haft stor framgång och i fälttävlan är det Hagens Label den som varit mest framgångsrik men även Hagens Kaliber har haft stora framgångar.

Highball är far till 8 diplomston. På kvalitetstävlan har  Hagens Kevin och Hagens Nancy segrat. Flera avkommor har blivit guldbelönade  på utställning och dottern Hagens Kathleen har blivit reserv Best in Show på Connemarasällskapets riksutställning.

 

Ryans farfar Tulira Mairtin har nästan 20 godkända söner varav fyra är helbröder undan Julie. Julie har dessutom ytterligare en godkänd son, Tulira Colman, som är experterad till Australien, han har två gånger blivit Supreme Champion Connemara på Melbourne Royal Show, han har också tävlat med stor framgång.

 

Ryans mor Abbeyleix Flora har blivit Reserv Champion på Clifden Show och hon har en godkänd son på Irland, Abbey Fort .

 

Ryans mormor Fionnuala är också mor till hingsten Abbeyleix Fionn, som varit mycket framgångsrik i utställningsringen på Irland. Fionnuala är halvsyster till två mycket berömda hingstar, Leam Bobby Finn i England och Coosheen Finn på Irland, dessa båda är efter Carna Bobby men har samma mor som Fionnuala, den mycket välkända Finola of Leam.

 

Ryans morfar Sticky är exporterad till Holland där han blivit  reserv Chamion hingst och fått utmärkelse för sina goda resultat i dressyr och hoppning. Sticky har  en mycket framgångsrik son i Holland, hingsten Brimstone Van Graf Janshof.

Stickys mor Cashel Kate är ett av Irlands mest berömda ston, hon är mor till fyra godkända hingstar, redan nämnda Sticky, Ballydonagh Overdraft, Ballydonagh Rob och The Admiral hon är dessutom mor till Ballydonagh Kate, som i sin tur är mor till Killyreagh Kim.

Cashel Kate var Champion på Clifden hela fyra gånger, 1961, 1962, 1963 och 1967. 


 

 

Sticky har förutom Abbeyleix Flora två avkommor i Sverige Boystown Lyra och Westside Sid båda dessa har placeringar i MSV hoppning. Vid ponny-EM 1992 ingick Mancho Van Graf Janshof, en son till Sticky, i det holländska guldlaget i fälttävlan.

 

.